Офіційний ресурс Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України

Політика приватності

Політика приватності

Політика приватності веб-сайту та мобільного додатку екологічних катастроф на території України «ЕкоЗагроза»

Користування вебсайтом для користувача означає, що він погоджується з принципами, що випливають із Політики приватності. Перш, ніж користуватися цим Сайтом, рекомендуємо ознайомитись з нашою політикою приватності.


Власником вебсайту та мобільного додатку екологічних катастроф на території України програмного продукту «ЕкоЗагроза» (далі – ЕкоЗагроза) та його адміністратором є Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, юридична адреса: Україна, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, 03035 (далі – Адміністратор).

Керуючись пунктами 1 і 2 частини другої статті 8, частиною другою статті 12 Закону України «Про захист персональних даних» Адміністратор повідомляє про володільця, розпорядника, місцезнаходження, склад і мету збору персональних даних, що обробляються за допомогою ЕкоЗагрози, третіх осіб, яким передаються такі персональні дані, які персональні дані використовуються під час відвідування сайту та права суб’єкта персональних даних.

Під обробленням персональних даних розуміється будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, що здійснюються за допомогою ЕкоЗагрози.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України приділяє особливу увагу захисту приватності користувачів веб-сайту і безпеці обробки їхніх персональних даних, а також персональних даних, які ми отримали і обробляємо іншим чином, ніж через веб-сайт, з метою контролю доступу до інформації та зменшення ризиків втрати, неправильного використання або несанкціонованого доступу до цієї інформації.

  1. Володільцем та розпорядником персональних даних, що обробляються за допомогою ЕкоЗагрози, є Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.
  2. Місцезнаходження персональних даних: Microsoft Azure («Майкрософт Ежур») — хмарна платформа та інфраструктура корпорації Microsoft.
  3. Дані, що обробляються:
    1. Персональні дані, дозволені до оброблення в межах цієї Політики приватності, надаються користувачем шляхом заповнення спеціальних форм в ЕкоЗагрозі та включають у себе наступну інформацію:
      • прізвище, ім’я та по батькові особи;
      • нікнейм;
      • адреса електронної пошти;
      • контактний номер телефону;
      • місцезнаходження (геолокаційні координати);
      • файли різних форматів;
      • час відправлення заяв.
    2. Адміністратор докладає зусиль щодо захисту персональних даних, які автоматично передаються в процесі відвідування сторінок веб-сайту, а саме:
      • IP адреса;
      • інформація з cookies;
      • інформація про браузер (чи іншу програму, яка здійснює доступ до Сайту);
      • час доступу;
      • місцезнаходження (геолокаційні координати);
      • інформація щодо відвіданих адрес сторінок;
      • реферер (адреса попередньої сторінки);
      • інформація про мобільний телефон або інший пристрій, який ви використовуєте, включаючи марку пристрою, модель, назву та тип продукту;
      • час відвідування ресурсу тощо.
      Ми збираємо інформацію про місцезнаходження та іншу інформацію лише з моменту, коли ви активуєте камеру на своєму пристрої; збір вимикається після використання. Ви можете будь-коли вимкнути цю функцію, вимкнувши налаштування служб локації для програми на своєму мобільному пристрої.
  4. Метою оброблення (збору) даних є:
    • для забезпечення діяльності щодо притягнення винних у воєнних злочинах до відповідальності, а також для задоволення суспільної потреби у здійсненні правосуддя
    • підтримка зв’язку з користувачами програмного продукту «ЕкоЗагроза»;
    • встановлення з користувачами ЕкоЗагрози зворотного зв’язку;
    • визначення місця знаходження користувача для внесення відповідної інформації в отриманні заявки;
    • надання користувачам ефективної технічної підтримки при виникненні проблем, пов’язаних з використанням ЕкоЗагрози;
    • реалізація та забезпечення належної роботи ЕкоЗагрози;
    • використання файлів cookie для покращення користування ЕкоЗагрозою і статистичного аналізу використання сервісу.
  5. Додаткова інформація про конкретні файли cookie Google Analytics: на цьому вебсайті використовується Google Analytics, який є інструментом аналізу онлайн-даних Google Inc. (Google). Google Analytics використовує файли cookie, щоб дозволити Адміністратору проаналізувати, як користувачі використовують вебсайт.

    Google зобов'язаний не пов’язувати IP-адресу Користувача з іншими даними, що зберігаються Google. Щоб отримати додаткові відомості про умови користування та захист даних, відвідайте сторінку http://www.google.com/analytics/terms/gb.html. Зверніть увагу, що на Сайті код Google Analytics доповнюється «анонімною IP-адресою» для запевнення анонімного збору IP-адрес (так зване маскування IP-адрес).

  6. Згідно з частиною другою статті 8 Закону України «Про захист персональних даних», суб’єкт персональних даних має право:
    • знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх оброблення, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
    • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
    • на доступ до своїх персональних даних;
    • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
    • пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти оброблення своїх персональних даних;
    • пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
    • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
    • звертатися із скаргами на оброблення своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
    • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
    • знати механізм автоматичного оброблення персональних даних;
    • на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.
  7. Період зберігання персональних даних

    Виконуючи інформаційне зобов'язання, пов'язане зі збором та обробленням персональних даних ми намагатимемося повідомляти вас про термін зберігання нами даних, які ви надали. Адміністратор зберігає персональні дані користувачів протягом строку функціонування програмного продукту «ЕкоЗагроза» та доки це необхідно для досягнення цілей, описаних вище, або відповідно до законодавчих вимог, а також персональні дані зберігатимуться до їх відкликання з боку користувачів.

  8. Контакті дані

    Будь-які питання або проблеми, що стосуються використання програмного продукту «ЕкоЗагроза» або інформації, що міститься в політиці приватності, можна надавати електронною поштою:

    [email protected].

    Дякуємо за відвідування нашого програмного продукту та ознайомлення з правилами його використання.

Застосунок

Завантаж застосунок для зручності.

Додавай дані та слідкуй за розвитком проєкту

Завантаж застосунок для зручності. Вноси дані та смідкуй за розвітком проекту